Triggerpunktsbehandling

Triggerpunktsbehandling

En triggerpunkt, eller muskelknuta som många kallar det, är en öm punkt i en muskel, som kan vara mer eller mindre aktiv. En aktiv punkt kännetecknas av att den ger en utstrålande smärta eller förnimmelse över ett visst område av kroppen då man trycker på den. Exempelvis kan triggerpunkter på axeln stråla upp i huvudet och bidra till spänningshuvudvärk, medan punkter i sätesmusklerna kan stråla ner i benen och ge upphov till så kallad falsk ischias.

Det finns olika orsaker till att sådana här utstrålande punkter kan uppstå, men de vanligaste är statiskt, ensidigt arbete, som när man sitter framför en dataskärm hela dagarna, samt plötslig överansträngning av en muskel, såsom när man råkar ut för en sträckning. Stress, dålig hållning och näringsbrister bidrar också till att triggerpunkter uppstår.

Det finns flera olika sätt att behandla triggerpunkter men de vanligaste som massageterapeuter använder sig av är djup massage, tryck och töjning.

Tre av oss som har mottagning på Holmgatans Friskvård i Malmö erbjuder denna typ av behandling som vi alla har flera års erfarenhet av. Du är varmt välkommen att kontakta någon av oss!

Vi erbjuder triggerpunktsbehandling på Holmgatans Friskvård

Anita Tallroth

Annsofie Lindström

Martin Lundberg