Svensk klassisk massage

Klassisk massage

Svensk klassisk massage är välkänd över stora delar av världen. Den kallas också ”svensk massage” eller ”klassisk massage”. Det var den svenske gymnastikpedagogen och skalden Pehr Henrik Ling (1776-1839) som utvecklade denna massageform som ett system för massage och muskeltöjningar.

Ling ville med sina massagetekniker efterlikna rörelser som utförs inom gymnastiken och andra former av träning. Med de tekniker som han utvecklade pressas och tänjs muskler och bindväv så att blodcirkulationen i musklerna stimuleras och musklerna blir starkare och smidigare.

Den klassiska massagen är djupgående och läkande. Musklerna bearbetas genom strykningar och knådningar. Detta minskar spänningar och värk i muskler och leder samt även svullnader orsakade av dålig lymfcirkulation. Massagen verkar också avslappnande och lugnande för sinnet genom att beröringen frigör lugn och ro-hormoner.

Den klassiska massagen kombineras ofta med specifik behandling av triggerpunkter (t.ex. tryck, massage, töjning) och stretchövningar. Massagen används både i friskvårdande syfte och för rehabiliterande behandling av specifika skador och besvär i muskler och leder.

De flesta massörer och massageterapeuter i Sverige är utbildade i svensk klassisk massage, men alla hittar sin egen stil så de behandlingar du får av olika massörer kan skilja sig ganska mycket åt även om de har gått på samma massageskola.

På Holmgatans Friskvård i Malmö är vi flera som erbjuder svensk klassisk massage. Vi har alla många års erfarenhet inom yrket och du är varmt välkommen att upptäcka våra massagestilar!

Vi erbjuder svensk klassisk massage på Holmgatans Friskvård

Annsofie Lindström

Mali Sandquist

Martin Lundberg

Anita Tallroth