Fredrik Niclasen – Conscious Touch

Kraniosakral terapi

fredrik kraniosakral terapeut

Mitt namn är Fredrik Niclasen och jag är diplomerad kraniosakral terapeut och stressterapeut. Jag har under de senaste 15 åren utforskat och studerat kopplingen mellan kropp, sinne och själ genom yoga, qi gong, meditation, dans, bodywork, psykologi, vedanta och alternativ medicin där kraniosakral terapi var den form som fångade mitt största intresse. Vad som ledde mig till detta inre utforskande var ett tidigare hektiskt liv som ung civilekonom där jag blev fartblind och tappade inlyssningsförmågan till vad kropp och själ behövde.

Kraniosakral terapi är en mjuk och stillsam behandlingsform som passar många. Den hjälper på såväl det emotionella som det fysiska och spirituella planet. Behandlingen ger en väldigt lugnande effekt på nervsystemet med större klarhet och en grundande känsla. Vanliga anledningar folk söker sig till denna behandlingsform är:

fredrik niclasen kraniosakral terapi• utmattning & stressproblem

• nack & ryggbesvär

• kronisk smärta

• migrän/huvudvärk

• matsmältningsproblem

• ångest och depression

• ischias

• hormonobalanser

• tinnitus

• m.m, m.m

Kraniosakral Terapi är sprungen ur Osteopatisk medicin och utvecklades av den amerikanske osteopaten William G Sutherland i början på 1900-talet. Det är en mjuk icke forcerande terapiform utan manipulation som berör många nivåer av vår erfarenhet och som samtidigt är fast förankrad i kroppens anatomi och fysiologi. Den syftar till att lösa upp blockeringar och spänningar i kroppen och att stimulera kroppens egna läkande och hitta tillbaka till dess originalhälsa.

Det Kraniosakrala systemet omfattar skallen (Kranium) och korsbenet (Sakrum) samt hela ryggraden som finns däremellan. Inom detta område befinner sig vårt centrala nervsystem som är ansvarig för, i princip, allt i vår kropp. Det centrala nervsystemet och ceribrospinalvätskan som detta nervsystem badar i är väldigt centrala delar i behandlingsformen.

En kraniosakral terapeut arbetar genom att lyssna in kroppens subtila vågrörelser genom en lätt beröring via sina händer och kan genom kunskap om kroppens fysiologi, anatomi och embryologi assistera kroppen till en mer optimal hälsa.

Vid en kraniosakral behandling hos mig erbjuds du en trygg vilsam plats av djup närvaro där systemet varsamt bjuds in i en stillhet så att den kan finna tillbaka till sina originalrörelser.

 

Välkommen!

 

Telefon: 0709-534843

E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Hemsida: www.conscioustouch.se